TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1275981. návštěvník.
Tento den 334.
Svátek
Dnes má svátek
Soňa.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:1/2010
Rubrika:Co mi vrtá hlavou?
Autor:otec Pavol Poláček
Název:Emo
Článek:Jeden můj spolužák tvrdí, že je Emo. Co to znamená Emo? A není to nebezpečný? Jirka 11 let

Před nějakým časem jsme na společenství mládeže probírali různé styly, kterými mladí žijí v dnešní době. Potkali jsme se s mnohými pro mne už málo pochopitelnými styly. Jako jsou napr. hip hopeři, skejřáci, diskanti, romantici, gothici a taky v posledním řade emo. Mladý člověk neustale hledá svou identitu a snaží se ve svém živote někam zařadit. Hledá různé styly, vzory a napodobňuje jet. Samozřejmé všechno s sebou přináší něco pozitivního, ale přináší i mnoho úskalí.
EMO je americký slangový výraz označující módní a hudební styl, který se vyznačuje hlavně nešťastným a melancholickým stavem mysli. Poprvé se tenhle vyraz vyskytl v hudební scéně a označovalo emotivní - přecitlivěli projev skupin při vystoupeni, ve svých textech opisovali různé životni zklamáni, kterými procházejí mladí lide. Postupně prošel tento styl do oblékáni, mody, image i do pohledu na svět.
Mladí lide poslouchají většinou punk rock, indie rock, ale procházejí i do tvrdších hudebních stylu jako:
Screamo, Emocore, Hardcore emo. V módě se projevuje nejčastěji v účesu s typickými černými vlasmi padajícími do oči, oblečení obnošeného vzhledu, typicky v khaki barvách, upnuté kalhoty, obvyklý je piercing rtů a tmavý make-up u žen.
Tento styl má však i svá úskalí. A to často v přecitlivělosti, zaměření na melodramatičnost, sklony k depresi a k sebevraždám. Žel Bohu i u nás nastávají případy, kdy mladí lide si řežou zapěsti a zkoušejí různé způsoby, jak by si škodili na zdraví a berou emo jako styl života. V tomto ohledu je emo styl nebezpečny a pravdivě na něho sedí slova Apoštola Pavla: „Všechno je mi dovoleno - ano, ale ne všechno prospívá“, „Všechno je mi dovoleno - ano, ale ničím se nedám zotročit“. 1 Kor 6:12
Pr/Qr:1504/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek