TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1275987. návštěvník.
Tento den 340.
Svátek
Dnes má svátek
Soňa.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:12/2005
Rubrika:Duchovní slovo pro mazáky
Autor:Marek Novák
Název:Ragby
Článek:V ragby proti sobě nastupují dvě družstva. Jako ve fotbale se hraje na dva poločasy s přestávkou, po které se mění strany. Vítězem utkání je družstvo, které dosáhlo vyššího počtu bodů.

Na začátku zápasu (a po každém dosaženém bodu) se uskutečňuje výkop. Jako ve fotbale se výkop provádí ze středu. Hráč, který vykopává, musí nejdříve pustit míč z ruky na zem a poté kopnout po prvním odrazu.
Po výkopu může kterýkoli hráč do míče kopnout, zvednout ho a běžet s ním nebo skládat k zemi protivníka, který drží míč. V ragby se tedy hraje rukama i nohama.

První zajímavost nastává při přihrávání. Míč se spoluhráči nemůže hodit směrem dopředu. Přihrávka dopředu je v ragby zakázána.

Při porušení pravidel se provádějí volné a trestné kopy. Rozehrávají se v místě přestupku.

rukama kolem trupu nebo kolem nohou. Při prorážení dopředu smí útočník, který nese míč, narážet do protivníka rameny (ne loktem!). br /> Pokud míč přejde podélnou čáru mimo hřiště, rozehrává se aut.

Co dodat závěrem? Důležité je vyrobit branku, která bude co nejvíce podobná té na obrázku. Potom již můžete hrát, pouze myslete na bezpečnost svou i svých protihráčů! Mnohdy totiž nevítězí silnější, ale šikovnější.
Pr/Qr:1262/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek