TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1283831. návštěvník.
Tento den 137.
Svátek
Dnes má svátek
Rostislav.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:7/2009
Rubrika:Sloupek Neposkvrněné
Autor:otec Marek Miškovský
Název:Zachraňte svět
Článek:Propojenost světa nás denně upozorňuje na všechna možná nebezpečí a ohrožení, která na nás číhají nejen za rohem, ale i v místech, kam se nikdy nevypravíme. Dozvídáme se o utrpení a bezpráví, kterými trpí lidé na druhém konci světa. Spolu s našimi pozorovacími schopnostmi občas zahlédneme i bídu ve svém nejbližším okolí.

Mnozí se nejen dozvídají, ale sami jasně vidí nemoci našeho světa. A nejen vidí, ale chtějí i pomoci zachraňovat. Tak máme organizace, jako jsou Greenpeace, Duha, Děti země, Sdružení matek za... a taky proti... , nadace na pomoc v boji proti různým onemocněním, sdružení na pomoc k dosažení práv ve všem možném i nemožném a mnoho jiných. Tyto organizace burcují demonstracemi, plakáty, meetingy, happeningy, provokacemi, snahou přimět vlády a parlamenty změnou zákonů ke změně přístupu k nešvarům a postupu proti hříchům společnosti.
Víc – a také těžší – než změna společnosti a burcování druhých je snaha změnit sebe. Je to práce, za kterou nám nikdo nebude tleskat a posílat finanční příspěvky na konto, ale je to jediné, co můžeme – a to i bez podpory peněz a veřejného mínění – uskutečnit.
Vezmi vážně desatero a pros o přímluvu Pannu Marii. Ona slibuje ochranu a pomoc, která vede k proměně Tebe a k záchraně světa.
Pr/Qr:1431/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek