TOPlist
lednové čísloúnorové číslobřeznové číslo


Jsi 1286864. návštěvník.
Tento den 331.
Svátek
Dnes má svátek
Marek.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:3/2003
Rubrika:Duchovní slovo pro mazánky
Autor:jáhen Josef Janšta
Název:Neslušný časopis aneb Co dělat, když nás kamarádi lákají k něčemu špatnému
Článek:Stalo se, že jeden kluk přinesl do školy neslušný časopis. To byla senzace! Hlouček kluků si prohlížel neslušné fotografie až do příchodu třídní učitelky. Marek byl dosud mimo. Doma nic takového neměli. A když se přece objevila obnažená žena v běžných novinách, byl svědkem, jak to maminku uráželo. Cítil tedy, že se takové zábavy zúčastňovat nemá. Ale jak to bylo těžké. Už, už se mu chtěl Lukáš vysmát, když naštěstí vstoupila učitelka. Ale čeká jej to o velké přestávce. Co kdyby šel aspoň mezi ně, i když nic říkat nebude?Ale co by mu na to řekl pan farář, když své ministranty vede ke statečnosti? Ale takhle zůstane sám. Copak se to dá…?
Dopadlo to dobře. Lukáš to nevydržel a listoval v časopise pod lavicí. Učitelka mu jej sebrala a napsala poznámku. Pro tentokrát měl Marek po starostech… Ale co příště?
Milí ministranti, všimli jste si, na co Marek při svém rozhodování zapomněl? … Správně, nepomodlil se! A přitom Duch svatý nabízí takovou sílu! Přesvědčili se o tom apoštolové. Moc se báli, ale když na ně sestoupil Duch svatý, vyšli do ulic a neohroženě hlásali evangelium A získali hned ten den tři tisíce lidí.
Nezapomeňte i vy prosit Ducha svatého o dar statečnosti. Mockrát jej budete potřebovat. Váš jáhen Josef Janšta
Pr/Qr:1557/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek