TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1284819. návštěvník.
Tento den 496.
Svátek
Dnes má svátek
Marcela.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:10/2006
Rubrika:Duchovní slovo pro mazáky
Autor:Jan Lukeš
Název:Vysmátý jak beruška
Článek:Ze života Rudy Alfonse

Asi si říkáte: „Kdo kdy viděl berušku se smát???!!!“ Ale právě když řeknu někomu tuto větu: „Jsi vysmátý jak beruška,“ tak se většinou rozesměje a o to mi jde!

Uvědomili jste si někdy jak je úsměv nakažlivý? Přemýšleli jste někdy nad tím jak obtížné je na někoho se usmát a kolik to většinou udělá radosti? Já už mnohokrát a někdy ani nad tím nepřemýšlím a prostě se směju:o). Myslíte si, že nás Pán Ježíš chce vidět radostné? Já si myslím, že na 100%. Neutále to nejde, protože nám také není pořád do smíchu, ale právě když nám je smutno, když nás něco trápí, tak nám často pomůže ten „obyčejný“ úsměv někoho, v ideálním případě i slova povzbuzení a optimismu:o).
Já když jsem si uvědomil tuto „nakažlivost“ úsměvu, tak jsem to hnedka vyzkoušel. Zrovna ten den jsem šel do našeho mega marketu. Stál jsem dlouhou frontu u pokladny… No, moc do smíchu mi tedy nebylo… Viděl jsem však, že ani paní pokladní není moc veselo. Vždyť ona zde je jistě již od rána a musí komunikovat s těmi lidmi, kteří stále někam spěchají A ANI SE NEUSMĚJÍ!!! Když přišla řada na mě, tak jsem jí pěkně nahlas pozdravil a usmál se na ní. Ač celou dobu předtím se raději ani na lidi nepodívala, nyní zvedla hlavu a také se na mě usmála. Prostě se nakazila:o)!!! Já v tu chvíli jsem měl takovou radost, že se to ani nedá popsat. Někdo z vás si možná říká: „No Rudo, u takové hlouposti se radovat?“ Ale kluci, já si myslím, že to není hloupost a že kdo se raduje z maličkostí toho Pán má rád. Vždyť úsměv nic nestojí a přece za to stojí!:o)

Váš Ruda Alfons

Píše Jan (Jenda) Lukeš
Pr/Qr:1275/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek