TOPlist
lednové čísloúnorové číslobřeznové číslo


Jsi 1285790. návštěvník.
Tento den 187.
Svátek
Dnes má svátek
Vojtěch.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:6/2008
Rubrika:Duchovní slovo pro mazáky
Autor:otec Vojtěch Novák
Název:Nejrychlejší cesta
Článek:Stalo se vám někdy, že jste při prázdninovém putování zabloudili a pak jste všichni museli dát hlavy dohromady nad mapou, abyste se dostali opět na cestu vedoucí k cíli, který jste měli v plánu? Mně samotnému se to stalo už mnohokrát. A tehdy jsem si vždycky uvědomoval, jak dobrá věc je kvalitní mapa, protože nám pomůže jasně se orientovat a zvolit ne nějakou, ale tu nejlepší a nejrychlejší cestu.


Náš život je vlastně takové putování, jehož cílem je nebe a život s Bohem. A tato cesta má svá úskalí, nebezpečí, někdy ztratíme mapu nebo orientaci a najednou se může cíl ztratit z obzoru nebo je mlhavý. Tehdy si můžeme vzpomenout, že tato životní cesta jde vždycky po stopách Pána Ježíše, který se stal člověkem, abychom my lidé už nikdy nemuseli bloudit.
Mohli bychom říci, že On má ty nejlepší mapy pro každého z nás, které nás dovedou do cíle s jistotou, kterou nám nikdo jiný nemůže zaručit. Abychom je ale mohli použít, je třeba o ně našeho Pána stále prosit a hlavně mu být věrný ve všech situacích ve škole, doma i pak o prázdninách.
Mnozí z vás budou jistě také asistovat při svěcení nebo primicích kněží, a tak si můžete nechat projít hlavou, jaké to asi je, když člověk má jako cestu do nebe zrovna tuhle. Je dobré se denně modlit třebas jen nějakou kratičkou modlitbu za to, abychom vždycky dobře poznali, jaká je ta nejlepší cesta, kterou nám Pán pro cestu za Ním vybral. A můžete přidat i prosbu o pomoc anděla strážného, abyste nikdy neztratili mapu a měli dostatek sil se vydat na cestu za Kristem. To Vám ze srdce přeji a budu to také u oltáře pro všechny vás i vaše kamarády u oltáře vyprošovat.
V Kristu váš O. Vojtěch
Pr/Qr:1419/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek