TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1275980. návštěvník.
Tento den 333.
Svátek
Dnes má svátek
Soňa.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:1/2012
Rubrika:Duchovní slovo otce biskupa
Autor:biskup František Radkovský
Název:Nebojím se Tě, protože Tě mám rád!
Článek:Milí ministranti,

srdečně Vás zdravím. Vím, že to mnohde nemáte lehké, protože u ostatních kluků, i nevěřících, jste známí jako ministranti, a ti se vám možná někdy smějí, že ministrujete nebo že vůbec věříte v Pána Ježíše.

Nic si z toho nedělejte. Takové to bylo i v době, kdy jsem já ministroval. V té době navíc byl tvrdý boj proti víře, kdy komunisté zavřeli do vězení mnoho dobrých lidí, mezi nimi i mnoho dobrých kněží. Nám se smáli spolužáci a často i učitelé ve škole. Navíc mě i mého bratra nechtěli komunisté pustit na střední školu. Mě pustili na gymnázium až s ročním čekáním a bratr se učil rok zedníkem a pak se teprve dostal na stavební průmyslovku.
Ale žádnému z nás to neuškodilo. Pán Bůh dovedl využít i toho zla druhých lidí k dobrému. Mému bratrovi se zednická dovednost mockrát v životě hodila a já jsem se během onoho roku navíc mohl věnovat jiným věcem, které se mi v životě později hodily: recitaci, která je pro mě jako kněze a biskupa užitečná, a matematice, kterou jsem později studoval na vysoké škole.
Ničeho se nebojte! Ve chvíli, kdy se vám budou druzí smát, proste Ducha Svatého, aby vás osvítil, co máte udělat. Zda máte mlčet a nevšímat si jich, nebo jim máte vhodným způsobem odpovědět. Ať už budete mlčet nebo mluvit a jednat, nikdy je nepřestaňte milovat. Jedno užitečné heslo říká: „Nebojím se tě, protože tě mám rád.“ Mockrát se mi v životě vyplatilo, zvláště v době pronásledování. Když máte nepřítele rádi, jak nás to učí Pán Ježíš milovat nepřátele, jste duchovně nad ním, a proto se ho ani nebojíte, protože máte víc než on, máte ochranu Boží. Jednáte totiž, jak chce Ježíš. A to je nejdůležitější.
Milí ministranti, vyprošuji vám Boží pomoc a požehnání, abyste takové chvíle vždy zvládli co nejlépe.
Pr/Qr:1539/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek