TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1282882. návštěvník.
Tento den 96.
Svátek
Dnes má svátek
Rudolf.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:7/2006
Rubrika:Sloupek Neposkvrněné
Autor:otec Marek Miškovský
Název:Matko nejčistší
Článek:Ráno po deštivé noci slibuje horký den. Všude ale plno mlhy, která se ne a ne zvednout. Slunce jako by nemělo sílu prorazit hustý příkrov, vytváří pouze jasné bílé mléko. Stéblo obtěžkané kapkami se téměř nepohne. Je tu jako v prádelně. Nedá se skoro dýchat, zvuk kroků se neslyšně ztrácí a pod košilí cítím, jak mi po zádech stékají praménky potu. Jsem celý ulepený.


Stoupám po úpatí hory. Po několika úmorných hodinách jako by nastávalo uvolnění, navzdory únavě se cítím lépe. Mlha řídne, na tváři cítím jemný vánek. A pak to přišlo. Najednou zadul silnější vítr, mlha se roztrhla a já jsem zahlédl celé podhůří přikryté peřinou mlhy, z níž vystupovaly vrcholky hor, ozářené sluncem, a obloha, která svou azurově čistou modří až bodala do očí. Blahoslavené čisté nebe, blahoslavený vítr, který rozehnal přikrývku těžké mlhy!
Jak lepkavá je nečistota, která tak často obkličuje naši mysl, naše smysly a tělo a působí, že skoro nemůžeme dýchat.
Maria, Matko nejčistší, dej, ať nezůstanu stát, ať stále kráčím kupředu a vzhůru, abych zachytil vanutí Ducha, který pročišťuje a dává mi vystoupit a vládnout nad mými smysly. Odměnou ať je mi čistý pohled na čisté nebe.
Pr/Qr:1291/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek