TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1275960. návštěvník.
Tento den 313.
Svátek
Dnes má svátek
Soňa.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:4/2003
Rubrika:Duchovní slovo pro mazánky
Autor:jáhen Josef Janšta
Název:Maminčino srdce
Článek:Milí ministranti,
jsou prázdniny, jenom někteří z vás prožijí tyto volné dny doma. Většinou cestujete z tábora k babičce, pobudete s rodiči na dovolené, a už se chystáte ke strýcovi a tetě.
Všude tam vám chybí maminka, aby vám připomněla, co máte udělat, na co si dát pozor. A tak se může stát, že se vypravíte na výlet v roztrhaných kalhotách a upozorní vás na to až výsměch kamarádů. Maminka prostě chybí. Chybí vám i večer, když jdete spát. Kdo se s vámi pomodlí?
I když vám maminka chybí, tak je v duchu s vámi. To si můžete být jisti. Zeptejte si jí na dálku, když se budete rozhodovat mezi tou, či onou cestou. Představte si ji, zdali se usmívá, když hodnotíte před spaním svůj den. Vzpomínka na maminku vás může zachránit před hříchem, který se bez dohledu rodičů nabízí.
Bruno Ferrero vypráví: Jednoho dne ukazoval profesor studentům medicíny jedno neobvykle velké srdce. Položil studentům otázku, zdali vědí, kdo asi měl takové srdce. Myslel tím chorobu, na kterou osoba zemřela. „Myslím, že to vím,“ odpověděl student s vážnou tváří, „to bylo srdce nějaké matky.“
Maminčino srdce tluče pro vás i na prázdninách. Tluče pro vás, abyste se vrátili domů zdraví a hodní. Přeji vám, aby se na vás při návratu mohla maminka usmívat.
Váš jáhen Josef Janšta
Pr/Qr:1261/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek